𝙒𝙖𝙖𝙧𝙀𝙒 π™žπ™  π™šπ™šπ™£ π™ͺπ™ͺ𝙧 π™¬π™–π™˜π™π™© π™’π™šπ™© π™ π™€π™›π™›π™žπ™š 𝙣𝙖 π™π™šπ™© π™¬π™–π™ π™ π™šπ™§ π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£

Als je een uur wacht voordat je koffie drinkt nadat je wakker bent geworden, voel je je meestal frisser dan wanneer je meteen koffie drinkt.

Dit komt omdat je adenosineniveau β€˜s ochtends laag is, waardoor je van nature minder slaperig bent. Door te wachten met koffie drinken, geef je je lichaam de kans om op een natuurlijke manier wakker te worden en dit niveau verder te laten dalen.

Wanneer je na een uur koffie drinkt, kun je de cafeΓ―ne beter benutten. CafeΓ―ne blokkeert de adenosinereceptoren, waardoor je een tijdelijke boost in alertheid krijgt. Dit zorgt voor een stabieler energieniveau gedurende de dag en voorkomt een plotselinge dip in energie.

Adenosine is een stof die je slaperig maakt, en cafeΓ―ne zorgt ervoor dat je tijdelijk alert wordt door de adenosinereceptoren in je hersenen te blokkeren. Wanneer de cafeΓ―ne echter uitwerkt, kan de opgebouwde adenosine alsnog voor vermoeidheid zorgen.

Daarom wacht ik meestal een uurtje nadat ik wakker ben met het drinken van koffie, zodat ik optimaal kan profiteren van de alertheid zonder later op de dag een energiedip te ervaren.

Hoe snel drink jij je eerste kop koffie na het wakker worden?

Volgende
Volgende

Ontspannen slapen begint bij ontspannen leven